Nybörjartur!

Här är mitt härliga nybörjargäng som på terminens sista klass hade den stora äran att få dansa till en livs levande gitarrist - nämligen Johan Moberg "Manantial"! Och såklart till den fantastiska sångerskan Flamencas underbara tangosång... ;)

Det kluriga är ju att verkligen dansa MED musiken, att inte räkna antalet steg utan lyssna när gitarrens falseta (melodislinga) tar slut, att invänta sången och att avsluta samtidigt som versen tar slut.

Det klarade nybörjarna med bravur och DET är minsann STORT! Olé!



Oléeeee mis alumnos!


Idag var det dags för mina härliga elever på Danscompagniet att ställa sig på scen med abandolaokoreografin till Serenoke.



Först ska det sminkas och fixas och trixas, testa kläder, testa placeringar, testa ljud och ljus.











Och så måste man ju värma upp, och bästa sättet är naturligtvis en sevillanas.


Och tillslut var det äntligen dags att ställa sig på scenen! De var som hägringar i en rökdimma och gjorde jättebra ifrån sig. Jag är sååå stolt! :)
Vill ni dansa dansen så finns instruktioner
här.




Och efteråt så fick jag en finfin present! Tacktacktack underbara ni!

Artistens glamourösa liv del 2: Omklädningsrummet

Som artist får man ofta vänja sig vid att byta om till scenkläder under de mest mystiska omständigheter. Så här såg det ut i helgen. Johan hade en alldeles egen omklädningshytt. På utsidan projicerades videos om pilgrimsfärder till el Camino de Santiago när det inte var bakgrund till vårt framträdande. 2 in 1, alltså: scenbakgrund och loge i ett.



I det andra, mycket mer spatiösa, omklädningsrummet hände det ännu mer. Där gjordes det kaffe, där förvarades kläder/mikrofoner/kakor och där bytte även Lilla My om. För Europadagen handlar inte bara om Viva España utan också om Suomi Sisu. Fast dag 2 så klagade finska ståndet på ljudvolymen under vårt flamencogig, så vi blev censurerade och fick köra omickat.



Sisu versus duende.

Artistens glamourösa liv del 1: Replokalen

Idag när vi hade bokat replokal inför giget någon timma senare visade det sig att i vår sal sprang det runt små barn i balettkjolar inför en entusiastisk publik av föräldrar som dessutom bara talade ryska. Vad göra?

Jo, repa "al aire libre". Eller torrep, som det också kan kallas. Hur det kan se ut ser du nedan. Notera särskilt slagverkarens fingerföring!

Imorgon kan man åter se resultatet av utomhusrepet på
årets märkligaste spelning. Söndag 9e maj kl 13 på Centralstationen i Stockholm, vid spottkoppen. Man får tapas också! :)

På sång: Safoura Safavi
På gitarr: Johan Moberg "Manantial"
På slagverk: Robin Cochrane
På dans: Jag


Zapateado på filtmatta imorgon lördag

Imorgon blir det premiär! Premiär för mig att dansa på filtmatta. Ja, det är alldeles sant! Fast allra mest är det premiär att dansa till Zafouras sköna stämma, Johans vackra gitarr och Robins cajon som så lyxigt kommer att dubba mina icke-ljudande fötter. Playback zapateado alltså! :D

Klockan 13.30 går detta unika evenemang av stapeln. Det är ett arrangemang av Spanska ambassaden och Spanska turistbyrån då Centralstationen i Stockholm firar Europadagen. Så bjuds det på tapas, debatter om spanska språket och sen flamenco i debatthörnan. Så värst mycket dans går det inte att göra utifrån dessa förutsättningar, men vi gör så gott vi kan!

PS: Jag kan ju avslöja att underlagets beskaffenhet uppdagades häromdagen. Tanken var liksom en tablao...