Festivalprogrammet för Jerez - mina godbitar!

Festival de Jerez 23 februari - 10 mars 2007

Jerez



Här får ni en exlusiv förhandsvisning av programmet för Festivalen i Jerez, en av de största årliga flamencofestivalerna och den viktigaste vad gäller flamencodansen. Festivalen hålls i andalusiska staden Jerez de la Frontera, känd för sina svängiga bulerías och sin genuina flamencomiljö. Årets tema är den kvinnliga flamencodansen vilket syns i tonvikten på kvinnliga artister. Välkommen till två veckor fullproppade med förstklassig flamenco!

Här är mina "FÅR INTE MISSAS":

Fredag 23 jan kl 24
MAYTE MARTÍN: Querencia
Sångkonsert med en av de främsta sångerskorna idag av den nyklassiska skolan som bland annat hämtar inspiration från la Niña de los Peines. Vackert och lyriskt!

 Lördag 24 jan kl 19
RAFAEL DEL CARMEN
En mycket trevlig manlig flamencodansare, har swing och flamencura. 

 Söndag 25 jan kl 24
ALICIA MÁRQUEZ – RAMÓN MARTÍNEZ
Dansaren Ramon gjorde så att biljettkassan på Stallet gick sönder för några år sedan när Sacai ordnade konsert med honom när han hade vägarna förbi Sverige. Den kvällen slog Stallet sitt publikrekord, 190 personer (i en lokal för max 150 personer). Här på en scen som är lite mer passande.  

kl 24 JUANA AMAYA
Klassisk dansare, som Irina Olsson har hämtat mycket inspiration. Stark fotteknik, mycket temperament och stramt kroppsspråk.

Tisdag 27 jan kl 21
ROCÍO MOLINA: Pasos contados
PEPA GAMBOA, dirección
En av festivalens höjdpunkter: Rocio Molina, gudabenådad ung dansare med otroligt personlig dansstil. Redan en stjärna trots sina knappa tjugo år. Se en legend växa fram!  Hon var en av gästerna i Nordisk flamencofestival som Sacai ordnade förra året.

Onsdagen 28 jan kl 21 
ANDRÉS PEÑA Y PILAR OGALLA: A fuego lento
Artista invitado: LUIS EL ZAMBO 
Mina kära lärare (se tidigare artiklar), måste ses! Denna föreställning lyftes fram som en av de främsta under Bienalen i Sevilla. Och med Luis el Zambo (han som lärt Miguel Poveda sjunga bulerías) som gästartist! 

kl 24 MANUEL LIÑÁN – OLGA PERICET – MARCO FLORES
Ojoj, vilken kväll! Tre fantastiska dansare av den yngre nyskapande generationen. Manuel Liñan ser vi på Södra teatern den 14 januari samt kan gå kurs för 15 - 20 januari, se www.flamenco.se.

Torsdag 1 mars Kl 21
PASTORA GALVÁN: La francesa
Ett genombrott för Pastora Galván som hyllades efter denna fantastiska föreställning under Biennalen. Israel Galvan (hennes geniförklarade bror) är konstnärlig ledare. 

Lördag 3 mars kl 21
GITANAS
Stjärnspäckat med några av de tyngsta namnen inom den zigenska dansen: La Faraona, La Farruca, Angelita Vargas och Carmelilla Montoya. Flamencons rötter! 

Kl 24 CARMEN LINARES
En riktig tungviktare inom flamencosång. 

Söndag 4 mars kl 21
COMPAÑÍA DE RAFAELA CARRASCO: De amor y otras cosas
Bingo! Rafaela, en av våra favoritlärare i Sverige, med sin nya föreställning. Obilgatosisk närvaro. Det kommer att vara konstnärligt, känsligt och helt utan publikfrieri. 

Tisdag 5 mars kl 21
MERCEDES RUIZ: Juncá 
Mercedes är som en blandning mellan Eva Yerbabuena (i vars kompani hon dansade under många år) och danslegenden Carmen Amaya. Eller ja, stilmässigt i alla fall. Som artist har hon ett tag kvar innan hon når upp till dessa giganters nivå.  

Onsdag 7 mars kl 19
DIEGO AGUJETAS
En av de riktigt raspiga old-schoolsångarna. Det finns inte så många kvar nu... Missa inte!

Torsdag 8 mars kl 19
CHICUELO
Gitarrist med fantastisk musikalitet, tyngd och sväng. Sedan länge Miguel Povedas vapendragere.  

Kl 21
EVA YERBABUENA BALLET FLAMENCO:
Huso de la Memoria
Flamencodansens drottning nr 1. 

Fredag 9 mars kl 21
 ISRAEL GALVÁN: Arena
Israel är den största utmanaren, nyskaparen och galenpannan inom flamencodansen idag. Ett geni! Vissa av oss hade förmånen att få dansa intensivt för honom i september på en Sacai-kurs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback