Nyflamencofestival i januari - nu är programmet här!

Nu är biljetterna släppta till Nyflamencofestivalen på Södra teatern! Jag är med och driver festivalen och kommer också stå på scen i Danza flamenca samt hålla i seminarium om nutida flamenco.
Vore jätteroligt om just DU kom!
Biljetter finns på
www.sodrateatern.com

:)
/Åsa


13 – 14/1 2007, Södra Teatern
 

De senaste tendenserna inom flamencodansen idag lyfts fram under en 2-dagarsfestival med föreställningar, seminarium och filmvisning. På scenen syns svenska danskompaniet Danza flamenca som premiärvisar koreografin  ”Suecia?”, prisbelönta finska uppsättningen ”Cuentame lluvia” av Compañia Kaari Martin samt en av de främsta talangerna inom nutida flamenco i Spanien idag Manuel Liñan med kompani. 

Först ut är en Nordisk kväll med premiär av svenska flamencodanskompaniet Danza Flamencas verk ”Suecia?” (Sverige?), av spanske koreografen Angel Rojas. Verket handlar om mötet med Sverige och svenskarna och visar en experimentell flamencodans till modern svensk folkmusik.  

Samma kväll visas ”Cuentame lluvia” (Berätta regn för mig) av finska Compañia Kaari Martin, som vunnit koreografiskt pris som första icke-spanska grupp någonsin i ”Certamen de coreografía de danza española y flamenco” i Madrid i somras. På scenen medverkar 10 musiker och dansare, varav flera toppnamn från den spanska flamencoscenen såsom sångaren Falo och pianisten Pablo Suarez.   

Dagen därpå hålls ett seminarium kring begreppet nyflamenco, vad det kan betyda och den senaste utvecklingen inom flamencodansen idag. Prisbelönta dokumentären Bailaores om några av de främsta representanterna för ett nytt förhållningssätt till flamencondansen.  

Kvällen toppas med föreställningen ”1980” av Manuel Liñan, en av de främsta talangerna inom nutida flamenco i Spanien idag. Hans tekniska skicklighet kombinerat med viljan att utforska sin kreativitet i nya banor gör honom till en nytänd stjärna på flamencohimlen. 

Festivalen arrangeras av Södra teatern i samarbete med Compañia Kaari Martin och Åsa Danielsson, samt Svenska flamencoföreningen Sacai med stöd av Danshögskolan och Danskompaniet.  

 

Program  

13/1 NORDISK FLAMENCO x 2
 Föreställning: Suecia? PREMIÄR!
Danza Flamencas senaste koreografi av spanske koreografen Angel Rojas till modern folkmusik av svenska gruppen Bazar Blå.

Föreställning: Cuéntame lluvia
Compañia Kaari Martins verk som vunnit tredje pris i 2006 års ”Certamen de coreografía de danza española y flamenco” i Madrid. Nu i liveversion!

14/1 NYFLAMENCO Seminarium: Nyflamenco?
Seminarium med Åsa Danielsson, ordförande i Svenska flamencoföreningen Sacai, Beata Alving, ämnesansvarig Spansk dans på Danshögskolan, Kaari Martin, koreograf samt Roni Martin, kompositör.

Filmvisning: Bailaores
Prisbelönt dokumentärfilm om dansarna Belen Maya, Rafaela Carrasco, Israel Galván och Andrés Marín. Av Albertina Pisano.

Föreställning: MANUEL LIÑAN: 1980

Föreställning med en av de största talangerna inom nutida flamenco just nu, Manuel Liñan och hans kompani.


Entré: 280 kr per kväll, 60 kr för filmvisning + seminarium 

Festivalbiljett: 500 kr för båda dagarna, inklusive filmvisning och seminarium. Sacaimedlem: 450 kr för festivalbiljetten (10%).


Ingen åldergräns
Förköp: www.sodrateatern.com / 08 556 97 230 

Festivalen arrangeras av Södra Teatern i samarbete med Compañia Kaari Martín, Åsa Danielsson samt Svenska flamencoföreningen Sacai, med stöd från Danscompagniet och Danshögskolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback