Radiodans

Ikväll smäller det!

Det som Danza flamenca (Beata Alving, Anna Wettersjö, Jenny Martinez och jag) har hållt på att knåpa med den senaste tiden ska nu äntligen ske. Äntligen eftersom det varit mycket strul att få till att alla medverkande faktiskt kan befinna sig samtidigt på samma plats i alla fall i den dag vi ska uppträda = idag!

Eftersom vår sångerska Pepita Rohde bor i Köpenhamn och uppträdde kvällen innan, och eftersom vår gitarrist Emil Pernblad kommer från Göteborg, och eftersom vår percussionist varit på turné i Ukraina så har vi endast ett rep, och det samma dag som vårt nummer ska direktsändas ut i etern. Redan utgångläget var stressat och när sen  vulkanaskan invaderade luften över Europa så såg det ett tag ut som vi varken skulle få sångerska eller percussionist, vilket gjort oss rätt nervösa. Men nu, snart anländer den sista medverkande med tåg och vi kan börja repa. :)

Det är
Folk- och världsmusikgala för första gången någonsin och fina priser ska delas ut i klassiska kategorier som Årets nykomling, Årets solist och Årets grupp. Galan hålls på fina konsertlokalen Nybrokajen 11 och direktsänds i radio ikväll.

Dans i radio?! Jo, med flamenco går det ju alldeles utmärkt! Vårt bidrag är en kortversion av det dansexperiment vi gjorde i Göteborg i höstas under arbetsnamnet Flamenquisima feminista. Där funderar vi över stereotyper och identiteter samt måsten och borden inom flamenco. Och en och annan könsroll.

Galan är slutsåld men man kan som sagt knäppa på radion ikväll. See ya! Eller kanske: Hear ya! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback